Results 1 to 2 of 2

Thread: Moving to a dedicated server

  1. #1
    Member
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    65

    Default Moving to a dedicated server

    One of my sites has high server load here on dathorn so Andrew told me to find a dedicated server.

    I installed same version of mysql and apache 2 and I am having problems with the accents (special characters).

    Can someone help me to solve this problem? I dont know if its a problem with apache or with mysql or both.

    Examples:
    In dathorn I see this on phpmyadmin:
    Code:
    Tercera Parte: El d*a más largo del año más la...
    In my new box i see this:
    Code:
    Tercera Parte: El dÃ*a más largo del ...
    So I decide to copy and paste (phpmyadmin) from dathorn to the new box, but In my internet browser the characters still looks wrong.

    Here is a example of a post made in the new box that looks good in the browser:
    In phpmyadmin looks like:
    este es un post de prueba
    Code:
    acéntos ñeros e...
    hope someone can help me.
    Last edited by rod; 02-11-2007 at 09:04 AM.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Russia, Nizhny Novgorod
    Posts
    315

    Default

    Well, it's a charset/collation problem. You'll have to learn a lot about character sets and collations if you envsion to administrate a mySQL 4.1+ server yourself. Make sure you're running the same charset as here on your box (I would always use UTF-8 if there are no some very serious reasons to not doing it) and chose an appropriate collation (utf8_general_ci?).

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •